Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kuchnia chinska
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
casaa
Mocno wstawiony
Mocno wstawiony


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 5744
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: B.A.

PostWysłany: 15:56:02 28-11-07    Temat postu:

kiedyś jadłam sajgonki, ale dobrych pare lat temu

Creo gdybyś mogła wstawić przepis byłabym wdzieczna
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Natalia
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 19271
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 22:58:28 28-11-07    Temat postu:

Ja jadłam ale tylko zupke chinską
kuchnia chinska nie wydaje mi sie smaczna choc
sushi bym chetnie spróbowała
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Shavenis
Idol
Idol


Dołączył: 05 Kwi 2007
Posty: 1557
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krosno/New Delhi
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 14:57:36 30-11-07    Temat postu:

ja też próbowałam risotto =] nawet dobre to jest.. hmm poda ktoś może przepisy a jakieś smaczne chińskie dania ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Roberta-Dulce
Generał
Generał


Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 8920
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Elite Way School

PostWysłany: 12:41:40 02-12-07    Temat postu:

Porcje: 4-5 porcji Koszt: 25 zł Trudność: prosty Czas: 30 min. Kaloryczność: mało



Składniki:
- 1 piers z kurczaka ok.45dkg,
- 3 papryki zolta zielona i czerwona,
- 3 duze cebule,
- 3 woreczki ryzu,
- sol,
- pieprz,
- przyprawa knorra do potraw chinskich.

Jak przyrządzić?
Piers z kurczaka kroimy w kostke i podsmazamy na oleju dodajac cebule.papryke.kiedy papryka bedzie lekko twardawa dodajemy przyprawe knorra i dusimy ok.5 minuta.pzryptrawiamy do smaku. Gotujemy osobno ryz. Na talerzu ukladamy z ryzu okrad na srodek ktorego nakladmy nasza potrawke.

Jak podawać?
Na talerzy ukladamy okrag z ryzu i na srodek nakladfamy potrawke. Zycze smacznego.


Czas przygotowania:
Papryka nie powinna byc na miekka. Jesli ktos lubi pieczarki moze je smialo dodac oraz pomidora.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Athaya
Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 06 Gru 2007
Posty: 183
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z przed ekranu komputera oczywiście

PostWysłany: 17:32:13 06-12-07    Temat postu:

O! widzę, że ktoś tu zna przepis na kurczak po chińsku Ja osobiście uwielbiam doprawić go jeszcze papryką chili Jest to jedyna jak na razie potrawa chińska którą robiłam i przygotowywałam ( z torebki oczywiście), ale w lutym przyszłego roku jadę do Tinjinu w Chinach na pewno spróbuję tego prawdziwego kurczaka! No i te wszystkie robaczki, owoce morza i cokolwiek dadzą Siostrze wprawdzie odbiły się te owoce jak była, ale nie zrażam się! Może teraz już się przyzwyczaiła na tym stypendium...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maite195
King kong
King kong


Dołączył: 21 Lis 2010
Posty: 2671
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z daleka...
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 20:59:22 15-12-10    Temat postu:

Ja jeszcze nie próbowałam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
roki1993
Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 102
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: WARSZAWA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 12:26:07 20-01-11    Temat postu:

Mam kilka budek z "chińczykami" w pobliżu. Zawsze jak jestem głodny, to zamawiam albo sajgonki, albo wołowinę w pięciu smakach, albo kurczaka w cieście. Naprawdę robią wyśmienite dania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Majaxyz
Obserwator


Dołączył: 19 Lis 2015
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 14:50:18 19-11-15    Temat postu:

Lubię kuchnię chińską, ale w Polsce nie ma restauracji, w którym dobrze by ją robili. Sama tez nie potrafię jej dobrze zrobić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Fryczka90
Obserwator


Dołączył: 24 Lis 2015
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 9:38:39 24-11-15    Temat postu:

Nie przepadam za kuchnią chińską, bo jest dla mnie zbyt ostra i zbyt orientalna. Lubie natomiast niektóre potrawy z kuchni koreańskiej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
JankowskBeata
Obserwator


Dołączył: 02 Gru 2015
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 15:27:24 02-12-15    Temat postu:

Uwielbiam kuchnie chińską, ale nie jem jej zbyt często, bo ciezko zrobić potrawę chińską, a w moim mieście nie ma chińskiej knajpy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Kuchnia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin