|
Telenowele Forum Telenowel
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
LuzPablo85 Generał
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: maisto k.Poznania/Wlkp Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: 16:08:55 01-01-25 Temat postu: Najlepsze i najgorsze telenowele 2024 roku |
|
|
Jak w temacie jakie telenowele oglądaliście w 2024r i ile. Zapraszam do dyskusji. |
|
Powrót do góry |
|
|
Ebi_13 Prokonsul
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Rawa Mazowiecka Płeć: Kobieta
|
Wysłany: 23:03:03 01-01-25 Temat postu: |
|
|
W 2024 roku obejrzałam 5 telenowel.
1. "Niezwyciężona miłość" - za ciekawą fabułę, wspaniałe aktorstwo (dopiero tutaj Anguelique mnie kupiła, a to już 7 obejrzana przeze mnie telka z jej udziałem), no i PRZE rola G. G. Cantu.
2. "Bezduszna" - za jedynego w swoim rodzaju Jose Rona, którego uwielbiam
3. "Na przekór losowi" - za największe zaskoczenie, bo byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tej produkcji, a jednak okazała się ciekawa.
4."Dziedziczka" - za Daniela Elbittara
5. "Bogaci też płaczą" - mocno średnie to wszystko. Nie lubię gry Claudii Martin... |
|
Powrót do góry |
|
|
justyn.13 Prokonsul
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: 20:52:16 04-01-25 Temat postu: |
|
|
Ja miałam w 2024 totalny kryzys telenowelowy. Chyba w całości obejrzałam tylko Niezwyciężoną miłość i to by było na tyle |
|
Powrót do góry |
|
|
Al_Bundy100 Motywator
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: 1:26:03 09-01-25 Temat postu: |
|
|
Oto moje podsumowanie roku.
Pod rok 2024 mogę podpiąć 6 telenowel, obecnie oglądanych jeszcze nie oceniam, choć w przypadku "Niezwyciężonej miłości" mógłbym już pokusić się o jakąś ocenę, ale zostawię to na przyszły rok.
1. Niewinna intryga (La Impostora) takie Telemundo lubię, wciągająca fabuła, sporo zwrotów akcji i świetna villana 9/10
2. Drogocenna perła (Joia Rara) najbardziej wyczekiwana przeze mnie telenowela od lat, toteż liczyłem, że będzie tu najwyższa ocena, jednak było w telenoweli trochę nudnych wątków, więc nie mogę dać dziesiątki. Jednak mimo wszystko telka była świetna a Manfred stał się jedną z moich ulubionych postaci z telenowel ogólnie 9/10
3. Oblicza miłości (De que te quiero, te quiero) całkiem sympatyczna telka z dużą dozą humoru, jak nie lubię komediowych telek tak tutaj to nie przeszkadzało, tylko pod koniec się trochę dłużyło 7,5/10
4. Dzika miłość (Pantanal) Globo to klasa sama w sobie jeśli chodzi o klimat i realizację więc tu nie moge się do niczego przyczepić ale tak ogólnie to przez większość telki było mocno nudnawo więc tylko 6/10
5. Młodzieńcza miłość (Enamorarte) w sumie dziwna telka, sporo absurdów i zapychaczy ale mimo wszystko klimat i ścieżka dźwiękowa sprawiły, że nawet miło mi się ją ogladało 5/10
6. Dziedzictwo del Monte (Los Herederos del Monte) dla mnie największe rozczarowanie tego roku, pełna irytujących postaci, absurdów i nielogiczności, jeszcze to zmienianie niektórym postaciom charakterów o 180 stopni co kilka odcinków. Na plus chyba jedynie piosenka z entrady i może trochę ten hacjendowy klimat 2/10 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|